Kiddy pic coming sooooon

By: Mohd Taufiq and Nurfahimah Manchester UK

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 17-Jun-2008 10:00 Email | Share | | Bookmark
Away....

Short holiday with Mak Ngah and Pak Ngah to

Basel

Zurich

Salzburg

Munich





Sunday, 15-Jun-2008 08:00 Email | Share | | Bookmark
Bush Tracking aka Fishingventure at Bangor

Sampai je umah terus celebrate besday PakNgah yg ke??
Acara memotong kek... kek menjadi pojaan hati tu..terbayang2 ye!
Angin kuat lah pulak
View all 45 photos...

Sorry le mmg lembab nak update, bukan apa tetamu baru je balik and baru le ada masa spare sikit nak mengupload... busy like a bees..coti2 sakan... hihihihihi.. hmm ok la straigth to the point je ler yerk....

These Pictures were taken just after One day PakNgah & MakNgah Arrived Manchester (15/06/08). Though, they're still with their jetlag but we 'Paksarela' them to follow us. Whereabout... Fishing le, Melepaskan gian! coz this time we fully ready with all the senjatas, and furthermore geng (k Fiza le sapa laie) duk menggoda ajak pi.. maka tergoda le kami and the victims here must be the one yg baru menghirup udara sejuk2 ais and still longlai+sleepyhollow.... Sorry le MakNgah Pak Ngah.. We went early in the morning, suppose lagi early, tah macamana hubby2 nih buat plan sendiri, anjakkan satu jam.. memandai jerk.. dah le k fiza tepon kita still dlm duvet lg...

The weather was nice that day (for mummy le coz mummy tak suka panas!) and hasilan nya pun boleh le dari takde langsung.. . Just bout 5 minutes they all went fishing, Daddy catched a 'teenage' Makeral not to big not to small, medium size , everybody was so excited bersemangat siut As usual we ladies and kids jadi 'frogtograsshoper' (camaremeng) lebih2 lg dgn scenery yg begitu Masyallah and Subhanallah panjang je muncung lens masing2

These are pictures of 2 little monsters with MakNgah and PakNgah, This time diorg still tgh warm up, tu yg senget jerk badan... Maklum le baru berkenalan (Baru teringat, mcm pernah jumpa!!)


On the first plan we all decided to do BBQ if there are many 'tangkapan dibuat' (eh mcm kes polis lak yek!). Even dah lengkap segala perkakas, oleh disebabkan angin sejuk2 ais melanda, semua pakat berpeluk tubuh... lapar pun melanda as a result, makan le dulu nasi dgn all the lauk yg ada... tak sempat dah nak tunggu ikan's' (coz masa tu baru 3 ekor je dpt ,org dewasa ade 9 org budak ada 9org camno nak bagi2, ikan tahap remaja je baru dapat)

Mind to all, tmp ni mmg best and cantik but the path (not proper path pun, belasah jerk ) is very2 adventure! ( a bit dangerous bagi org yg lasak but very dangerous bagi yg lemah longlai gitu ) There are no other way! even there is no TOILET!! (public toilet blkg batu byk! ) so.. Alkisah maka tersebut le kisah seorg budak telah dipaksa memakai pempers utk kencing, menagis2 la akan dia and very sensitive le akan dia, suruh possing tak mahu, jatuh sikit pun nagis semahu2.. so si adik pun datang le memujuk sambil menyanyi2 lagu semboyan......


Bila air surut, kami pun prepared le untuk berkemas balik.. angkut segala benda naik bukit (tadi turun ok lagi, naik terus semua semput) Then acara seterusnya pulak time for possing.... (suka mummy ) so jadi mangsa kerakusan camera le mereka2 yg tak biasa penat paksa bila tgk gamba lawo terus segala aksi pun boleh (note: bukan aksi 18sx )





Dan kami pun nak gak ambik turn..... (mengigil camera meng pegang camera berat mujur gambo sharp )


Arrived at home very exhausted plus perut dah kenyang coz menyinggah beramai2 menghabiskan nasi di Aljazeera, Rusholme . Sampai2 je mmg terus get ready to sleep even ada org dah berkeruh dulu.. , Kemas2 barang sikit and planned for next morning activities... Masih byk perlu diuruskan sebelum 'Holidayeuro2008'





Saturday, 7-Jun-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Family outdoor activity..........

 
 
 
View all 17 photos...
We went to Isle of Anglesey, together with Nofri family and Nur family. The main purpose to go there is for fishing and picnic. The place is very adventure, sesuai utk outdoor activity a.k.a. treasure hunt gitu! naik turun bukit, redah ladang biri2 org and berpimpin menuruni cliff yg agak menguji kecekapan and stamina..but it is worth it. Its thought us to be patient, be responsible, be helpful each other and work as a team. And not forgotten the scenery MasyaAllah!!! very the very stunning!! Still mengkagumi even this is my second time. Last time padang tak dipenuhi bunga, this time kuning melaut, penuh bunga2 (Hubby nofri kata bukan bunga ini lalang ) of course le, surely nak possing punya..

While hubby2 menguji keskillan mereka fishing, we all mummy2 jadi camerawomen. weather pun very nice and Budak2 sukaaaaaaaaaaaaaaaaa le sgt2nya. So so happy, meloncat, memanjat, menjerit, menyanyi, makan2 minum2, main2 dan mcm2 lagi diorg buat sampaikan tak ingat letih next time boleh dtg lagi coz tak puas, dtg dah lambat and hamim pun kurang sihat sgt (demam + viralrash) but dia dayakan juga.. and this time rasa mcm tak cukup corum coz k fiza tak gi sekali, hubbynya keje.. apa2 pun sila2 le tgk gambar...




Suka tgk aksi diorg nih....sejuk perut ibu mengandung...









Lastly ni gambar sapa yerk??



Sunday, 18-May-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Sunyiiii ditinggalkan..

Setelah 2 months and 11days mek and atuk mengisi kesunyian rumah kami disini, kini tiba masanya both of them pulang ke Malaysia. we hoped everydays that they will stay much longer than they want. but apakandaya ramai di Malaysia menanti2 kepulangan mereka. (supposely depart on 30th but cepatkan atas reason2 lain)Yes of course very UPSET! expecially budak2.



Before this, when told dhodi that mek will going home, he always said noooo sometime jerit nooooooooooooo sekuat hati. i dont know whether he understand or not until dhodi saw mek and atuk boarding. He cried out loud! only then he realized mek and atuk will no longer stay with us.



Totally different from hamim, very calm, very quite in the boarding area, tak nagis pun sehingga masuk keta. on the way, i saw her termenung and pejam mata and air mata menitis, mula2 biarkan dia layan perasaan, sekali dia terpandang mummy, and i asked her why? terus dia meraung sekuat hati siap sampai nak muntah2 menangis sampai kerumah..even bila dah masuk rumah dia still teresak2 and terus lari naik atas bilik mek and atuk, berdiri tegak menangis sekuat hati... Mummy ape lagi bukak segala cadar, sarung bantal and baju2 masuk dlm bakul bawak turun bawah basuh, takut dia teringat sangat. suruh dia basuh muka, calm her down, ajak main computer. Alhamdulillah berenti juga dia menagis.. Hamim ni very emotional sikit orgnya. Hati dia mmg sgt lembut, mudah sedih.. sebelum dia tido mlm tu, mummy ajak dia borak=

Mummy: why are you cried?
Hamim: I dont know may be I am sad
Mummy: Why are you sad?
Hamim: because mek and atuk leaving us
Mummy: Ye lah mek and atuk house kat Malaysia.. Nanti when daddy and mummy habis study kita pun balik Malaysia
Hamim: I HATE people leaving us!
Mummy: don't be so sad nanti Mak Ngah and pak ngah dtg next month umah kita.
Hamim: Is they gonna stay with us?
Mummy: yes of course.
Hamim: Is They gonna sleep in our house?
Mummy: yes! but not so long only 3 weeks
Hamim: so they gonna leave us as well?
Mummy: erkkkkk
Hamim: Nevermind I am not gonna cry again.



kesian juga bila mengenangkan perasaan budak2 nih, apakandaya perjuangan mesti diteruskan, onah mesti terus diredah bersabar lah.... yg pasti setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap perjuangan perlu ada pengorbanan... Hopefully oneday they (dhodi&hamim) will understand....


Some days I feel broke inside but I won't admit
Sometimes I just wanna hide 'cause it's you I miss
And it's so hard to say goodbye
When it comes to this, oooh



Monday, 5-May-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Happy birthday Daddy tersayang


and this is for you....



[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net