Kiddy pic coming sooooon

By: Mohd Taufiq and Nurfahimah Manchester UK

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 27-Aug-2008 18:28 Email | Share | | Bookmark
Stay tune!! Intro I'm Falling in love with PARIS...

Salam to all...

Sorry coz make you all waiting for the siaran langsung from Paris. Internet connection kat sini tak mengizinkan kami melayari internet. Agak tension mengadjust semua benda still dont know why... org lain punya computer ok jerk..sempat berkenalan dgn mamat france manager IT yg ku pikirkan pekerja hotel, rupanya guest dia pun pelik sb apa . hari nih pulak tgh duduk tetiba ade open wireless (kira curi le nih) so melayari mana yg patut, yg pasti YM tak boley open ....sorry lah ye..

oklah, menyengkatkan cerita..... today is my 4th day in Paris, as refered to the tajuk above... seriously I'm falling in love with paris city!!! it is soooooooooooooooooooooo DAMN!!! BEAUTIFUL!! FASCINATING!!! INTERESTING!! and many more... I had such a great FUN snapping many many many many pictures Memang nak kena dtg lagi, Even I'm alone with kids travelled around the city but still i had a great great great leisure and enjoyed every second of it!! (Bukan merajuk dgn daddy jln sorang2 but daddy kene gi conference ) So kira la nih very the very expert le dgn paris city and the ''Metro tube'' tak yah tabur tepung and beras

Oklah sementara internet ok nak kena carry on kerja penting pula.. so enjoy pic ''snack preview'' below and not to forget, Happy Ramadhan Al Mubarak'' to all muslim anywhere and everywhere.....







Missed internet di manchester so much!!
mummy hamim2
at ABC Champerret Hotel,
63, Rue Danton,
92300 Levallois, Paris


Monday, 18-Aug-2008 11:42 Email | Share | | Bookmark
Hectic weekend!! - Besday bashes!!

 
 
 
View all 19 photos...
Assalamualaikum...

ha cukup seminggu plus tak update.. biasa le malas + busy gile gile pun tak busy mcm tu . Maaf le yek cik abg kita pun ngomel bila le nak update, maklum le peminat setia fp nih ... so ni nak update lee... (pending le keja umah yg berlambak tu ). As referred to title above, mmg begitu busy last weekend, sampaikan tido pun rasa kaki tangan bergerak2 punya le hecticnya.. to begin with, here is the chronology of the 'story rapu' of the hectic week.... Before that, actually, date of birth dhodi is on 28/8/05 but mummy had to do his besday party in advance coz masa tak mengizin kan atas sebab2 dibawah.... continue reading and enjoy the maknenekstory rapu...


It was Dhodi's Birthday Bash!! (Sunday 17/08/2008)


First of all nak ucap many many many thanksssss to all guest yg sudi dtg and memeriahkan suasana, maaf atas segala kekurangan.. Not to forget, Million thanks to our beloved Cik No'On coz helped mummy from the beginning of the shopping2 activities and all the works for the party... Thanks to all the presents given. Dhodi loved it so much and much and much.. too happy sampai menangis bila baca kad k sarah (anak dr fiza), masa dah habis buka hadiah... seriously!! menangis sampai mengalir2 air mata... (kami pakat gelak ) agaknya betul2 dia terharu setiap kali bukak present dia menjerit2 suka, hamim pun excited sama, bila dah habis tu dia terperasan kad k sarah tak baca lagi and mummy pun baca terus, tetiba dia tutup muka kat riba mummy, ingatkan apa.. rupanya nagis.. emo lak dia yerk hmmmm... baru mummy perasan anak mummy dah besar rupanya..... cepatnya masa berlalu....


(that vid was taken when he was 2 years and 3months and 8 days)

The party was as simple as I can, although I had planned for outdoor party (bukan outdoor pun backyard jerk ) was canceled coz of the terrible weather but the indoor party was ok jerkk and yg peting Dhodi was very happy.. The preparation was started on saturday morning (awal start coz tak nak dah jadi miss lastminutedotcom). Started with icing the cake!! hayyaa... sungguh gabra mengicing cake ikut request anak bujang nih.. mcm2 dia mintak!! (dia request Thomas the tank engine) Berhari2 pikir camno le mummy nak buat the thomas. check on net but tak berani nak buat, kalau le boley kertas di makan, lama dah mummy print and tepek jerk atas kek tah macamana satu mlm yg berbahagia, tetiba, terkeluar idea untuk buat 3d thomas guna royal icing BUT the things is mesti tak sedap so pikir punya pikir sampai 3 pagi (tunggu subuh sebenarnya) tgk tv tapi otak bercelaru korek idea.. tetiba terpikir why not that thomas jerk buat guna royal icing and backgorund guna fresh cream.. maka terjadi le keknya.... ini lah hasilnya....



oklah kan!! if kelakar gelak je ler... Daddy comment apesal muka thomas tu mcm cacat tapi bila dhodi nampak kek dia dah siap dia kata '' I'm happy now.. i'm so happy now, coz you make my besday!!!'' lawak tul dhodi, mcm selama nih tak happy jerk dia punya excited tu sampaikan setiap masa nak cakap kat mummy how happy he was hmm... dah besar dah, dah boley expressed his feeling He was really enjoyed!! Siap kek, panic lak nak prepare other foods.. so sorry le if food yg dihidang tah hapa hapa... tapi alhamdulillah, kali nih pandai budget... liciiiiiiiin



Thanks jugak to cik noon kerana berjaya convinced mummy to STOP making more and more and more foods.. (mummy ni tak confidence sikit, coz takut tak cukup, so kalau ader 2 jam lagi sebelum majlis and dah takde kerja, maybe another 2-3jenis kueh dibuatnya (obsess) sekali penuh meja dah tak tahu nak letak mana, bila tak habis, ''cik tongsampah'' le kenyang ) Sekali masa majlis ramai gak tetamu yg bawak foods.. terharu mummy... meriah meja dibuatnya... sorry gambo food tak sempat snapped...

One day before....
It was Maisarah's Birthday Bash!! (Saturday 16 /08/2008)

Actually maisarah date of birth is on 17/08/2008 and her mummy kindly to change her party date 1 day advance, (coz mummy punya pasal le ) walau apa2 pun, HAPPY BESDAY PRINCESS MAISARAH!!!



Not to forget HAPPY BESDAY TO CUTIE PIE DANISH EILMAN !!! (16/08/2008)

Okey, rigth now everythings is finish so I have to start panicking...oppsss silap!! Start PACKING!!



where you want to go??????
It is time to get some REST......




I am away startng this coming saturday 23rd August until 31August, accompany hubby to conference, sambil menyelam minum air . will be update as soon as reach there...will tajam kan skill on nite mode scene... Insyallah...

sebelum tu jom dengar lagu ni..... (dituju khas untuk rakan2 yg berdagang especially yg kat manchester nih)




Quote:

waaaaaaaaaaa dpt award lagi lerr.. this time, received award from MAMA DE BOOM sapa lagi kalau tak MAMAFAMI Thanks a lot mama!! luv you, luv you so much!!


These are the rules of the award ~

1. Choose five blogs you consider deserving of this award. (Creativity, interesting material, etc.)
2. Each award includes the name of the owner of the blog and his/her link.
3. Each award winner has to show the award and put the name and link to the blog that has given her or him the award itself.
4. Award winner and the one who has given the prize have to show the link of “Arte y Pico” blog, so everyone will know the origin of this award.

Now, I would like to give this award to :

1. K FIZA with her 5 anak daras and her lovely pictures
2. K ITA with her 2girls and 2 heros and her lovely captures
3. K ZIE with her 1 and only Afia and her lovely stories
4. K AIDA with her 3 boys and her lovely moments
5. K SU with her 3 heros and her lovely Fotopages.

Sebelum tu, Thanks again mama and do enjoy the song below and to all penerima2 award pun do enjoy the song below (lagu bulan kemerdekaan )... Selamat berkira ok and enjoy...

to k fiza... sila hayati part ini.....

''Andai ku terbuang tak diterima
Andai aku disingkirkan
Kemana harusku bawakan
Kemana harusku semaikan cinta ini''

saja je... jgn mare... enjoy you convoy with 2 other geng



Saturday, 9-Aug-2008 08:33 Email | Share | | Bookmark
Upside down!

 
 
 
Weekend nih, lepak rumah je...
Coz nak kena save budget
Baru menghabiskan duit beli tiket......
dan baru habis beli 2 new 'toys'

so budak2 le jadi mangsa......
mcm2 poss dia kasi... antaranya yg ni ler....


warning!!!
picture below may appeared a bit ''memeningkan''
the best way to look at it by ''tgk celah kangkang secara terbalik''

ini si hamim ajar....





ni dpt award from hajar.. thanks youuuuuuu so much hajar ni lagu balasan untuk you..




Wednesday, 6-Aug-2008 20:59 Email | Share | | Bookmark
Thomas Die Hard Fan....

 
 
 
View all 23 photos...
Alkisah seorang budak....

Manyak suko sama itu Thomas and pren..
Setiap hali minta mummy beli itu thomas toys..
semua benda mahu ade Thomas picture..
Even makan pun suka makan yogurt thomas..
nak pakai baju pun suka gaduh dgn mummy coz nak pakai baju thomas..
dari stokin sampai undies pun demand gambo thomas...
tido pun bed thomas bilik pun suruh gantung semua gambo thomas...

tapi.......
bila buka citer thomas kat tv, dia lariii...
scared tgk mata thomas..
jantung degup2 kencang bila ade thomas kat tv..

niii.. dah nak getting bigger....
request mummy kek thomassssss
macamana mahu buattttttttt
den tak reeeeeeeeettttttttttttttiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii











Saturday, 2-Aug-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Fruit Picking at Eddisbury Farm, Summer 2008

Ajar dhodi petik Loganberry
Hamim takut nak petik coz ade byk bugs flying
Mummy petik sambil rasa
View all 51 photos...
Sorry to Mak Ngah coz terpaksa Delay all the pictures in Munich and London Shortbreak coz ade technical problem yg tak boleh dielakkan but untuk tidak membiarkan 'geng2 fruit picking' tertanya2 mana iema tak upload2 nih, so terpaksa tanpa rela le upload pictures ni dulu...

We planned this trip a week ago, but with no confirmation of attendance by all participants except K Fiza D' 5 Mak Daras, Nofri D' Familia and Me and familia, we are not sure this trip berlangsung dgn smoothnya.. but well well well we did it. Alhamdulillah.. And it was so fun and very happening with lastminutedotcom participants which are : K ita And Mas sefamilia. (4 MPV all together) Actually on this morning the weather was a bit disappointed, raining quite heavily.. alamakkk.. Semua pun calling2 asked whether should we carry on or not. We also planned to go Picnic cum BBQ together, so by this time all the foods dah ready. So we choose to gamble but delay sikit departure time to 10am. (tunggu hujan reda)

Beriringan le 4 mpv on the from Cheetham to Chester. On the way all the sudden, berpecah coz satu tom tom hala ke m56 satu lagi ikut highway liverpool, and dgn traffic ligth yg memisahkan rombongan maka terpisah2 le kami... Berhenti tepi jalan call k fiza tak angkat2 stopped quite lama le jugak (and very impossible if diorg tak lalu lagi) so we decided to carry on drive On the way exit to junction 10 tetiba dpt called from k fiza kata diorg kat rumah (pusing balik ambik hp and print map coz diorg dah lost) fuh lega!! kitaorg dah pikir dia kena tahan ke hapa ke tgh jalan.. nauzubillah... so conclusion nya.. we all still berombongan sekali bersama2 mengondolkan pokok2 buah kat farm tu..

Sampai2 farm, weather was so nice, takde hujan pun! Alhamdulillah.... Semua pun senyum2.. sukaaaaa... tanpa berlengah2 masing menyerbu ke kebun.. So jom kita lihat apa yg ada kat Eddisbury Farm ni..







Actually I have been here for a couple of time, last 2 years this farm agak le berjaga, but this time a bit disappointed coz macam dah tak terjaga ladangnya, dgn semak, dgn buah byk yg tak jadi, even strawberry trees pun dah tak kelihatan.. mogok apa perkerja ladang nih ke dah nka bankrupt coz ramai mkn free apa2 pun bukan makan sampai kenyang but rasa sampai pueh hati.. Banyak jugak beli bawak balik.. budak2 le seronok.. explore mcm2 dia tanya..





Dah puas rasa cum kenyang perut, we all headed to the counter untuk bayar oklah price dia We bought Logan berries, Raspberries untuk buat jem and Plums untuk mkn (Plums dia manis gila, gila pun tak manis mcm tu, bila balik rumah berebut2 budak2 nih makan, siap gaduh2 lagi tu ) Lepak2 in front of the shop, sambil ambik gambar as shown below



Siap semua, we headed to Marbury Park for Picnic and BBQ, not far from the farm. Weather pun very welcoming sungguh, Panas Ngam Ngam gitu Actually mcm k Fiza kata Kat park ni ada Lake (Budworth Mere) yg agak cantik tgk on net. so we all plan nak BBQ betul2 near the lake, unfortunately tak jumpa jalan and tempat yg sesuai so we all cari port2 yg dekat2 je... lagi pun dah lapar budak2 pun dah start warm up nak main so masing2 pun buka le bekal2 yg ada... tu diaaaaa sikit punya meriah.. mcm2 ada... macam nak jamuan satu park Guys handle BBQ while ladies handle perut masing2 and perut budak2 nasib le kan.. bila lagi nak kasi guys tunjuk skill BBQ... (harap kat dapur bila ler tuh... )

Tgk le aksi Heroes bermain dlm Lalang, suka mummy tgk Dhodi join the boyz, coz selama ni dia takut berkawan dgn laki (takut org main ganas) Selalunya jadi kumbang dlm himpunan bunga Kalau dia nak main ganas2 dgn daddy je dia pandai gusti2 but this time..... he tried (walaupun 2 kali gak menyelit dkt girls)



And Girls mcm biasa le... Mak2nya paksa bergambar... Below pictures of Hamim with the Twin Erin And Elin

and this Hamim with Marsya and Maisarah


and this mummy with other mummies:-D



Habis Makan and Solat sesi frogthograpi pulaks.. so mcm2 aksi ada sambil kemas sambil ambik gambo asyik tergendala jerk kemas so this time daddy tunjuk skill ambik gambar mummy and budak2... ini lah hasilnya..




and this is nofri and family (mummy lak nak tajam kan skill)


Penat ambik gambar, masing2 pun mula lah masuk keta but mummy mcm tak puas hati le.. coz mcm ade jerk tak kesampaian.. so ajak hamim tangkap gambar kat tepi keta sementara semua org loading barang.. so hasilnya amat memuaskan hatiii... so boley le balik dgn hati yg gumbiraaaaaaaa


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net