Kiddy pic coming sooooon

By: Mohd Taufiq and Nurfahimah Manchester UK

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 14-Oct-2008 06:36 Email | Share | | Bookmark
Syawal terindah di Manchester

 
 
 
View all 29 photos...
Alhamdulillah.... masih dipanjangkan umur...walaupun diduga dgn ujian demam ketika ini... Alhamdulillaaah...syukur kerana semakin pulih....

First of all, I would like to apologize to all friends coz being so lazy to update this fp lately, mmg tak terdaya menahan masa yg berlalu.. so busy... maklumlah 'syawal'.. ok lah untuk menyengkat story... ikutilah catatan Aidilfitri 2008 oleh mummy...

1 syawal 2008

We celebrated 1 day earlier then Malaysia (seperti biasa tak cukup 30 hari). We didnt + did expect it will be on Tuesday (bak kata k fiza org UK malas puasa) so mummy not in rushed and shocked mood that time coz I did announce to everybody that I will only open my house for raya-rayau on Saturday the 4th . So no need to worry to prepare all kind of foods for guests. but still as kebiasaan, Nasi impit, Rendang and of course Kuah kacang wajib disediakan untuk 1 syawal.. Beside other side dishes cookies and cakes which was already prepared earlier.

So this year I managed to make cookies as listed here: Tart nenas, Marmar carries, Biskut cornflake, Biskut Green Lace, Coklat Cruncy oat, Biskut Mazola, Sarang semut and Almond London. And got kiriman Batang buruk from Malaysia bg memeriahkan lagi balang2 yg kosong (asalnya nak menambah lagi but dah kena marah). And for the cake, I've made: Kek batik biskut marrie, Kek lapis telur putih, Kek Coklat chiffon, Kek Coklat Tiramisu, kek Swiss role ala2 kek lapis serawak. As for the pictures tak sempat nak ambik, dah habis masuk perut baru perasan takde gambo... sedih betul....

Dipagi 1 syawal, We all went to pray eidulfitri berjemaah with all other Malaysian at Cheetham Community School, bersama berzikir, bertakbir, bersolat dan mendengar Khutubah raya... Ianya amat2 bermakna bagi kami semua Malaysian di Manchester coz program mcm ni le yg boleh kita dapat luangkan untuk sama2 berkenalan dan bermaafan dihari berbahagia... tidak ketinggalan seisi bergambar juga diadakan... walaupun masih ramai yg tidak hadir, tapi dgn kehadiran yg hadir pada masa itu amat2 le ramai.... sampaikan cuak semua yg announced utk openhouse....ikikikikik



Penutup majlis diserikan dgn program ambik gambar... lihatlah ramainya kami....itu lah yg paling menyeronokkan di Manchester, berbanding tmpt2 lain (selain loondon le). Ini pun sebahagian je yg hadir dan bergambar dan hanya dtg dari MCCH (belum campur yg undergrade and Mcot, etc..)


Lepas dah bergambar beramai2, kami buat session ''sendiri suka hati'' utk shooting family potrait.. camera masih lapar... sarapan pagi sedikit sgt.... so antara yg menjadi mangsa camera kami...



Seterusnya, seperti kebiasaan, we headed to k zie house as k zie ada mak, so adalah elok melawat rumah org tua dahulu, sebagai menggantikan parents yg agak jauh.. Sedap makcik masak laksa and nasi dagang. thanks! Dah kenyang makan, kami meneruskan langkah lagi kerumah2 berikut:-

2. K Wan & Saidi
3. Apai & Wani

Balik rumah seketika untuk solat dan rehat... then continue

4. K Aida & Syed

Berhenti lagi sekali untuk memberi laluan Mummy Pegi kerja seperti biasa... bila balik terus continue ronda rumah2 berikut:

5. Nofri & Pakku
6. K nita & Riduan
7. Rumah tok penghulu aka Zaini & Nazean

Perut dah kenyang malam dah makin berlalu.. ade 2-3 (K gee, K mas, K ervine) lagi invitations yg tak dapat nak penuhi.. so dlm 10.30 gitu we headed home and rested. FYI, Gambar amat le limited edition coz tak sempat + tak ingat (sibuk gossip and makan) so browse2 le kat nama2 diatas untuk tgk gambar2 empunya diri.. (ada yg sempat ambik boley browse2 kat atas tu ok....) sowiiiiii

2 Syawal 2008


Today, we got 3 Invitation, early in the morning daddy got sms from his friend yg he have to attend seminar... (hayya kacau daun jerk) so pepagi lagi daddy dah gi school, sekali dlm sejam gitu daddy kata dia on the way back.. coz benda tu tak compulsory pun, kawan dia suruh balik... (yippieee) but before continue beraya sakan, we all helped Baiti and Yasmin pindah rumah. Memula hantar Baiti and terus ke first rumah iaitu rumah K Rabiah yusuf bujang, sedap mkn laksa serawak dia... ada kek lapis import lagi.. bila kenyang, kami pun mulakan langkah seterusnya... terus ke rumah kedua beraya which is rumah K Ja & Shah & cik Noon.. Tgh makan daddy kena pegi hantar yasmin lak, so mummy lepaking lagi sambil makan2 and sambil ambik gambore..

Ni gambore mak2 and anak2 yg dicandid...



NI gambar budak2 yg sporting...


Ni gambo achik noon....


Seperti biasa bila byk kerja sampingan, masa berlalu tanpa disedari... Daddy tak sempat nak beraya dah kena gi kerja dulu... so sambung lak belah mlm kerumah K miza Md nor, hidangan nasi ala2 kampung gitu, amat menyelerakan... Seperti dah janji dgn K Ja shah sbb siang tadi daddy tak sempat mkn, so singgah sebentar rumah k ja semula... kat situ ade rombong ''raya rayau cik kiah'' seronok kami bergelak2.. Borak2 sedar2 dah tgh mlm esok semua ade tugas masing2... we headed home early.... 1 jemputan kena tunda as tuan rumah pegi beraya...

3 Syawal 2008

Daddy dah start school semula, so did hamim... so tugas harian bermula, lepas balik kerja gi rumah k fizza coz kitaorg nak konvoy bersama2 ke rumah K ervine & Hairul. Sampai sana ade k ja and family tgh beraya... so serombongan kami pergi ke rumah K ervine & Hairul... makan laksa... and borak2.. budak2 sampai tertido2 dibuatnya... sambung esok pulaks.. coz mummy mlm nih planned nak buat kek gulung... sampai 2 pagi mengulung kek..

4 Syawal 2008
Hari ni amat2 busy untuk perpared for tomorrow open house. Planned nak buat nasi kerabu, so woke up pepagi and prepared the ''sambal ikan'' dlm pukul 1 tghari siap ''sekawah'' sambal. Pukul 2 dah janji dgn k fiza nak gi umah K izan Haji azan. Mummy gi dgn dhodi jerk, yg lain ke sekolah.. mkn dgn hati tak tenteram coz dlm pikiran byk lagi kerja aku.... belasah jer ler... kul 3.00 camtu kami balik... balik rumah mummy siap2 kan apa yg patut and terus ke kerja... balik kerja cik noon ikut sekali as mummy minta tolong cik noon bantu2 apa yg patut untuk esok... cik noon ni rajin orgnya..... amat2 le rajin.... kerja tak payah suruh, dia cari sendiri... boley rekemen buat bini or menantu ni... dah ler very perfectionist... Mlm kami berperang.... sampai kul 1 mummy dah halau cik noon tido walaupun dia degil (diakan terlebih rajin) akhirnya dia tertido jua... mummy continue kerja sikit lagi sampai 2-3am..

5 Syawal 2008

Open house at our house started at 2.00pm, dimulakan dgn adik2 undergrade.. alhamdulillah dan terima kasih kepada yg datang.... tak sempat jugak nak bergambar dah kita sibuk didapur.. ade le sikit2 yg terselit... bagi yg tak sempat dtg, kira tahun depan je ler dtg pulak.. kita dah closing down... utk catatan semua, open house kali nih anggaran dlm 200org yg hadir (ikut pinggan yg luak) so Ayam habis 3 kotak, Beras 14Kg, sbb mungkin buat hari sabtu, and masa yg panjang...and main menu satu je which is Nasi Kerabu.. Hari ni ramai gila buat openhouse (so kami melepas ler nak beraya) even kami dah announce kat mailing list MCCH. Takut makanan byk tak habis... but alhamdulillah.... ianya mencukupi... tidak membazir... last tetamu yg hadir at 12.30 mlm boley le tapau sikit buat sarapan.. Alhamdulillah dlm pukul 1.30am, mummy dah boley rehat, coz that time kids dah tido, so daddy kindly helped me to clear all the clutters and mess... siap vacum and lap2 and simpan2 sekali... bukan hapa.. mummy tak boley tido nanti pikir rumah bersepah... cerewet.... daddy pun paham....



6 Syawal 2008

Agak lmbt tersedar pagi ni coz, jet lag kemas rumah..iikikikikikik so hari nih ade 2 invitations, which are K mila Yusman and K ita apex... so kami menumpang keta nofripakku beraya.... Hari nih hari kuning sedunia.... tgk le aksi dhodi dgn baju pemberian Mek and atuk..


Lepas habis raya, beraya ke starbuck coz Pakku nak belanja first gaji dia... huhuhuhuh takde frapucinno ice blended coz mesin blender rosak.. sungguh le tak syok... so minum jer ler apa yg boley.... lepas tu ajak diorg lepak2 kat rumah sambil browse2 camera kat ebay.... (diorg dah tersampuk dslr)... mkn2 kek and solat... lepas magrib kami berkonvoy ke rumah k gee sebagai penutup hari ni.... huhuhuh penat sungguh beraya di Manchester.... kalah duduk Malaysia...... FOBIA TGK WEIGHING SCALE!!!..

9 Syawal 2008

Anak sepupu ayah dari Bristol dtg beraya kerumah so mummy masak bihun soto, actually diorg on the way back from glasgow bawa makcik yg jaga anak diorg berjalan.. So stay at our house selama 2 mlm... siang2 hari mereka berjalan, mlm je le dpt berkenalan... Salam perkenalan dari kami untuk mereka....

11 Syawal 2008

Hari ni hari jumaat... syok coz mlm nih boley rehat2 panjang, lebih menyeronokkan coz tak payah masak, org sebelah ajak beraya ( k Ila Raja) sampai je dari balik kerja terus kerumah sebelah coz budak2 pun dah ade kat situ... kueh raya sungguh sedap, coz dtg dari malaysia... byk yg tradisional gitu... rindunya nak mkn kueh2 itew...paling sedap dodol le.... hingga ke hari ini terbayang2.... balik awal coz nak rest.... last2 layan movie sampai ke 2-3 pagi...

12 Syawal 2008

Adalah hari Jamuan Raya Semanchester.... tak moh cerita byk coz tak berapa menyeronokkan event tuh maybe coz it was combined with all others club in Manchester.... sungguh ramai dan 'panazzzz'.. so lepas makan kami ca cin cau.... went to ''outdoor shooting'' kat Plat field Park.. with Nofri and co. and Wani and co. (masing2 bawak org baru)... Hujan renyai2 on off on off le pulaks.. apa2 pun kami tetap possing and memaksa org posing... tak byk hasil tangkapan hari ini coz kami nak berkejaran balik solat.... antara hasil tangkapan adalah seperti yg berikut:


Gambar bawah nih rakan baru, baru seminggu sampai dah kena ragging dgn senior suh posing... tapi mereka sporting sungguh.... ini tangkapan yg paling mummy suka...thanks Nadrah and hubby (lupa nama)....

13 Syawal 2008
Hari Ahad, Pagi2 lagi dah janji dgn mak K zie and noon utk ke carboot... so dlm 7.30 bertolak ke carboot (raya carboot dulu) habis shooping dlm kul 12.00 gitu. Balik rumah and rehat sebentar... Hari ni ade 3 invitations, first ke rumah K ina A saufi.. berkonvoi 3 kereta... disana jumpa geng rombongan ''raya rayau cik kiah''.... kecoh, kepoh seperti biasa.. lebih2nya...... (shhsssssssssssssshhh....) tgh syok2 baru nak isi perut, hubby masing2 dah bunyi loceng penamat.. maka tersedak2 le kami menelan makanan... ikikikikikikik..

Bila keluar tgk semua laki dah menunggu... masing 2 backing each other... konon tak sempat nak habis makan... walhal busy dot dot dot...so sebelum semua berpecah kami possing dulu...



Hari nih mummy istihar hari ''dress down'' so no more baju raya, kira baju santai2 gitu... so kakak nowadays suka pakai tudung, but kena buat kemas2 kat dia coz takut dia muntah... dhodi pulak nak pakai baju baru... Baju "'English'' katanya... tgk ler aksi2 yg telah dirakam oleh daddy...



yg ni dhodi and mommy.... amboi anak bujang mummy ni possing....



Seterusnya kami ke rumah K yati Adam berkonvoy 3 kereta... Nasi Lemak perlbagai sambal disediakan... alhamdulillah...kenyang sekenyang2nya.... lepas tu kami balik sekejap coz daddy nak pi padang main bola... Mlm sebagai acara penutup kami ke rumah Ustazah Ayu/Aiza and Ustz Faisal/Syukri.. apa lagi... makan2 le.... dah kenyang balik.... so habis dah cerita raya untuk 2 minggu ini... minggu ni and depan belum cerita lagi... byk lagi nih dpt invitation..... so mummy start le puasa and beraerobic semula... keep it up!! keep it up!!! keep it up!!!!



Tuesday, 30-Sep-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Eid Mubarakh!!!



p/s: thanks alot mak ngah for this lovely blueish raya clothes


I will update sooooooooon... sabaor yerk tgh demam + batuk + sakit tekak+ selsema= headache le...... try my best this week


Monday, 29-Sep-2008 11:29 Email | Share | | Bookmark
Salam Lebaran dibumi asing....

Hampir berakhir sudah ramadhan yg mulia, rasa sekejap masa berlalu, rasa sedih ianya berakhir.Ramadan Al-Mubarak hampir/telah berlalu, begitu juga bulan-bulan yang lain. Tahun berlalu dan berganti tahun berikutnya, hingga mengikis sisa-sisa umur kita.

Kita bergembira dengan berakhirnya Ramadan dan bermulanya Syawal, tanpa menyedari bahawa bulan ini seumpama lembaran hidup kita yang dilipat satu demi satu sehingga habis lipatan tersebut. Ketika itu barulah kita sedar bahawa tempoh hidup kita di dunia ini sudah tamat. Dalam hal inilah Hasan Al-Basri pernah berkata:

“Wahai anak Adam, sesungguhnya engkau adalah kumpulan hari-hari. Setiap kali satu hari berakhir, maka satu bahagian dari hidupmu/umurmu juga turut lenyap.”

Namun syawal tetap juga akan menjelma..
Aidilfitri hari kemenangan, hari keseronokan, hari untuk mengumandangkan takbir, mengagung dan membesarkan nama Allah.
Menyinsingnya fajar Syawal menggamit kita sekelian memulakan agenda Aidil Fitri dengan berkumpul untuk bersama-sama bertakbir, bertasbih, bertahmid, mengerjakan solah sunat Aidil Fitri, mendengar dua khutbah serta dapat bersilaturrahim sesama kita umat Rasulullah SAW.
Beginilah caranya kita disuruh untuk melahir dan menjuruskan rasa syukur dan kegembiraan kita mengikut kerangka dan panduan Ilahi.Kemuliaan Aidil Fitri ini marilah kita manfaatkan dengan bermaaf-maafan di antara satu sama lain. Sifat benci-membenci digantikan dengan sayang-menyayangi sesama kita

Di kesempatan ini, kami mengucapkan selamat menyambut HARI RAYA AIDILFITRI buat semua family, rakan2 dan kenalan yg mengenali kami maaf zahir dan batin. Halalkan segala makan dan minum kami, Maafkan segala yg ter2.. include TER kentut .

Terima lah kad ucapan digital dari kami, Royalmail sini STRIKE so real card tak leh sampai




Hidangan untuk hari raya kali ini.... sila lah nikmati..... jgn banjir sudah...





''Jauh mana pun jarak kita, lama mana pun kita tak jumpa, kita tetap tunggu anak bulan yang sama!''



Thursday, 18-Sep-2008 04:25 Email | Share | | Bookmark
Paris Holiday 2008 series 2 (Day adventure)

 
 
 
View all 44 photos...
Assalamualaikum semua...

sorry lambat nor update... betul2 busy dgn ramadhan and guest di rumah.. so tak nak citer panjang, cite pendek jerk.. Here is the second versi of paris holiday. Monday morning daddy had to go to conference and mummy started my first ever adventure with kids travelled around paris city. But this time only eiffel tower area. budak2 seronok and sporting sungguh.. tahu kot mummy dia nak handle byk benda, so diorg tak buat ragam.Tricks mummy menjadi... budak2 nih eager benor nak mkn chewing gum dari dulu lagi but tak pernah mummy bagi, so this time mummy ade bawak byk bekalan chewing gum untuk daddy, diorg ternampak, so mummy buat rules, who ever be nice and sporting can get 'upah' which is chewing gum.. apalagi... mmg well behaved!! nak suruh berposing gambo pun senang..

so first hala tuju is eiffel tower... tersilap turun station jauh sikit, menapak le sikit, but alhamdulillah tak sesat, sampai2 mmg panas terik, so ambik le gambar...



dan lagiii.... beribu2 gambor besi buruk nih, tah hapa le nak dibuat...


budak2 seronok sgt sebab dpt lepak2 kat padang and berlari sakan.. tapi mummy tak kasi main jauh2 takut hilang dari pandangan.. maklum le sesorang, tapi mmg seriously tak syok takde geng and daddy.. rasa macam kekok... and yg paling tak best dpt ambik gambo budak2 je ler... habis tu sapa nak ambik gambo kita...



Boring dah lepak2 kat padang near eiffel tower, we all jalan sampai ke hujung and jumpa le Place De Fantony, tak tahu ape kebenda tmpt nih, just ambik gambo, dhodi dah mula2 nampak sleepy and kakak kata dia dah tired, lebihnya panas mencanak time tu, masing2 pun kehausan... ingatkan hati nka le pegi betul2 depan, building nih, sekali panas Ya Allah... tak tahan....so patah balik to go the other side...



lepas dah habis kan masa separuh hari kat area eiffel tower, we moved to the other side, near the Palais De Chaillot, on the way to go there, suddenly dhosi tido... lorr camno nak redah tangga yg byk tuh, all this while if tempuh tangga dia jalan berpimpin tangan kakak and kita gendong stroller, habis tu kes yg camni camno nak buek?? so mummy stop on the way tu untuk kasi dia lena dalam sejam dulu.. lepak2 kat bawah pokok and ambik gamo hamim byk2.. beriya2 dia posing..



Tengah tunggu dhodi tido, ade satu couple nih (chinese look woman and irish look man) asked me to take thier pictures, so i did it, and after she said thank, she asked whther i'm a singaporean.. 'no' I said, I'm Malaysia, and she said she is singaporean.. apalagi start le kami berborak panjang... sedor2 tetiba dah pukul 5, mummy tersilap tgk jam, dah janji dgn daddy nak meet somewhere, bergegeas2 le menamatkan perbualan and dhodi pun dah bangun.. sms daddy and we all jumpa kat Champs Elysees..



Jumpa daddy as promised... but ingatkan nak teruskan meredah, rupanya2 diorg lapar and nak solat dulu... so balik hotel, tunggu redup2 sikit and daddy tukar baju and solat pasni nak jalan semula for nite adventure.. so kekawan.. next time sambung story.. got to go godek kueh rayaa........


Sunday, 7-Sep-2008 10:27 Email | Share | | Bookmark
Paris Holiday 2008 series 1

 
 
 
View all 23 photos...
Sorry for the pending an update. Biasa le when ramadhan comes, everything need to be done double or even more especially for ibadah. Doesn’t mean other time we don’t work hard enough. During fasting month, we have an extra time (minus from eating, snacking and bla bla bla time). And with this opportunity we want to take as much as we can to fully utilize/use it. For this Barakah month, our targets are:

1) To pray tarawikh together everyday (berjemaah),
2) At least khatham quran 1 time in this ramadhan almubarakh,
3) Not waste Food too much erti kata lain berbuka ala kadar.
4) Amal Makruf Nahi Mungkar

(Just for me to note it…..)

Sorry again for make you all waiting for my Paris entry. Actually the delay is not my fault. My computer had been attacked by virus! And still not fully recovered even we formatted it a few times. Don’t know how it happened. So I have to use my laptop in which I don’t like it because of the colour. Very dull! So daddy brilliantly connects my laptop to the monitor in my workspace. Yippy problems solved!

To start with, let me tell you the stories of the day I was departure. Before we went to the airport we were invited by Dr Nurul and family to celebrate Hasyir and Zulaikha besday. And I managed to make them a besday cake, which I though it was ugly! Sorry K Nurul…I had no idea what to design it, maybe because of the time constraint. Daddy calmed me down and said, “It is ok if it isn’t beautiful as long as it tastes nice”. So here the pictures of the cake …



After the party we went straight to send daddy to bus station as he had to go to Liverpool airport bcoz he travels via easy jet to Paris. While mummy and kids, will travel via Air France to Paris which departs from Manchester airport. Thanks to Pakku and Nofri for sending us to the airport. My experienced travelled with two kids turn very nice one as the kids were so sporting, knowing that I had many things to handle a part from them. Memang sgt le good boy and girl especially Hamim coz she was worried so much about mummy and all the luggage’s. Both of them sat quietly in the flight watched other kids melasak and melalak. Sampaikan steward to kata.. ‘Very very good kids’. Bangga kejap mummy. We arrived at Paris De Gaulle airport around 10.30 pm and daddy already waiting us at the Arrival area. Straight we took a taxi to the Hotel which we though was not a good idea, coz the charges was very high! Suit je… takpe lah brg byk and dah malam pun…. Benda dah lepas…

In the hotel, we got the 5th floor. Kids were so excited, jumping all around. Setelah lama jadi baik, mula le nak melasak dan memekak. Woke up early in the morning and I saw this beautiful scenery from the window


After had a simple breakfast, we got ready to go out as we promised to daddy SV to meet them down at 9am. After met them and discuss a few things, we went to see where the place for daddy conference named Palais des Congres. We went there by foot which took about 20 minutes. Daddy had to register his conference this evening at 5 pm. This is the picture of daddy conference took place.



After took a few pictures, we bought a Paris city map and we then went to the Arc de Triomphe, which took about 20 minutes walk. On the way,we stopped at bakery shop and bought very nice breads and yummy pastries. Makan panas2 sambil berjalan… bestnya terbayang2… as we arrived at the Arc we took a few pictures and all the sudden the weather turned dark.. alamak nak hujan le.. So we decided to just walk along the way to Champs Elysees. Designer Street. Place for shopaholic yg byk duit.. Mummy takde duit so pandang je ler.. Lagipun buat apa nak membazir.. Nak beli beg dah ader berkotak2 kat umah tak pakai, nak beli jam tak suka pakai, nak beli kasut pun setakat pakai kat kaki jerk, ratus2 riban2 lak tu harganya.. hmmm..nauzubillah le nak berbelanja begitu… alakadar je mummy ni.. beli barang yg murah but cantik.. I am not materialistic… insyallah…





Tengah menilik2 sekali budak2 nak air, thirsty maybe after ate pastries. So I went to McDonald to buy a drinks. Masyallah mahal sungguh air satu cup around 2.00 euro! I spent nearly 10eoru (which equivalent to 10pound coz sekarang pound not strong that time was only 1GBP=1.15Euro) for 2 cups of soft drinks and 2 medium size fries. Damn it! 10pound in UK can buy 10kilo of chicken wings.. hmm.. dah budak2 dahaga belikan le jugak..

When we were out from McDonald it was raining heavily. We stopped a while utk selamatkan camera dulu takut basah and we went to underground metro tube to ask for the price. Nak balik leee… hujan… We wanted to buy a weekly ticket but only available from Monday to Sunday. So that day was Sunday, so I had to buy a daily ticket then. After bought the ticket and we straight went back to our hotel. Daddy had to get ready to go to conference and register. While we had to stay in the hotel and got some rest…….Ni gambar daddy before gi conference..



Tetiba Si Dhodi Tanya daddy dia.. ‘Dada why you look like ‘ENGLISH’??? why you wearing like ‘ENGLISH’ kelakar le dhodi ni mana le dia dapat perkataan tuh..iikkiikikikik agaknya mcmana le baju org MALAY, FRANCE pada dia..ikikikikik .. oklah tu je update kali ni... ada 1k+ lagi gambar beratur.. so enjoy the celoteh and pictures and not to forget enjoy you ramadhan.....


Quote:
Itinerary to share...

Transport:

- Went to paris by Airfrance from Manchester to Paris (only mummy and kids) as daddy sponsored by his SV used easyjet costed higher then me.
- I bought through opodo.co.uk which cost me around GBP340 return for 3 tickets, in which automatically entittled for 20kg hold bag per ticket, with full service, including foods.
- From airport we took taxi to the hotel (located in zone 2) costed 50 EURO which is not recommended because u can get cheaper using bus (18 EURO return and children free) or u can used train for the same price.
- To visit the city I bought a weekly pass metro, which cost me 16.80EURO unlimited for zone 1 and 2 and kids free. (u need to have a passport photo)


Accommodation

- Sponsored by daddy SV
- ABC Champerret Hotel : cost about 55 EURO pernight for double Room. Exclude breakfast
- Comments : Very convinent in term of transportaion and foods, even the halal cafe and grocerries shop just around the corner. The metro station just 5 minutes walking. You can get cheeper and nice hotel including breakfast if you book early. The room is a bit smaller than travelodge (far bigger). Do not provide kettle and tea service. only have fridge but do not ever drink the drinks provided coz it cost you 2.50EURO percan of soft drink. It does have wireless internet for free.

Reminder!!!
1. Please bring a rice cooker untuk tidak kebulur
2. Please bring a universal adaptor.
3. Please bring many2 foods as foods here are very expensive!!(mujur kitaorg bawak segala brahim and beras cukup2 untuk 8 hari
)

Lastly Special thanks to k ita for giving us this award



Ni Arahan Nya…

1. Copy Gambar Kat Atas Tu Dan Post Kat Blog Kalian
2. Teruskan Mencari Mangsa Seramai 5 Org..(Nak Lebih Pun Takpe)
3. Setelah Mengenalpasti Mangsa Yg Sesuai, Sila Tinggalkan Pesanan Di Blog Mereka
4. Lastly, Jgn Lupa Tempek Url Kalian Sebelah Url kita nya Tuh...

Mangsa2 seterus nya ialah....

1. K zakiah
2. K Sue Taharah
3. Wani apai
4. Zalifah
5. Nofri



p/s: Buat pengetahuan semua gambar tag atas tu diambil di padang berhadapan dgn musee de lurve semasa menantikan masa habis dan telah dirakam oleh apprentice paling muda dan baru dlm dunia perphotographeran , ''si dhodi dan hamim'' mengunakan timer (seronok plus excited diorg click pastu ade bunyi and kena lari2 and kena tunggu sampai bunyi habis)and beg lower pro daddy sebagai tripod (tiada photographer yg terbaring2 ) betapa susahnya nak ambik gambor suruh diorg senyum and posing if suruh org lain ambik gambar atau kita sendiri pun payah rupanya diorg nak ambik sendiri, mmg senang suruh posing and duduk diam gambar yg terbaring tu asalnya gambor mummy and daddy jerk (nak capture romantik moment le konon) sekali depa sibuk, mujur gambo elok


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net