Kiddy pic coming sooooon

By: Mohd Taufiq and Nurfahimah Manchester UK

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Saturday, 18-Aug-2007 08:44 Email | Share | | Bookmark
Episode 2 cucu2 mek and ayoh sebatalion...

ayah layan cucu2nya
sambil tgk budak2 mian bola
sementara mek (mak sedara) jadi referry
View all 28 photos...
Balik kampung daddy paling best dpt gi pantai (hamim kata: tak sejuk mcm kat umah hamim) biarpun tak dapat mandi dapat angin kentut2 bahasa pun jadi ler... budak2 nih dari tak basah, basah juga akhirnya. suka sgt dpt main kat seaside takper lah nanti mummy suh daddy buat pantai belakang rumah




Sedey jerk bila dah nak habis cuti2 kat kg daddy, terasa sgt bila saat2 akhir tuh, askar2 pun tak datang melepak, dan bermain2 sunyi sepi jerk rasa, cuti sekolah pun dah nak habis, they have to prepare etc.. tapi kami dah janji jumpa kat airport.. 10 hari kat kg daddy rasa sekejap sgt... baru nak mesra2 dah nak berpisah.. hmmmm.......



Paling sedey atuk dgn mek ler, kejap2 jerk jumpa cucu dia yg dua org nih, walau aper pun diorg sentiasa ingat... insyallah takkan lupa....hamim said: I miss them so much!!!when can we go there again..????



In our hearts..........................

[


Tuesday, 14-Aug-2007 12:07 Email | Share | | Bookmark
Episode 1 cucu2 mek and ayoh sebatalion...

yahoo..... my cronies, the bestest in the worlddd
sapa sokong angkat tgn
angkat camni lerrrr
View all 34 photos...
Seronok betul hamim and dhodi nih balik kampung , and luckily it was school break, semua pun balik kg, terpingga2 dan tercengang2 dhodi tgk sepupu sepapat dia yg ramai, itu pun baru half of them, yg lain belum dtg... eventhough he never met and did not know their names but still dia boley main sama2 ... so cheeky kalau tgk telatah dhodi , macam dah kenal lama dgn cousin2 dia. Hamim as ussual sooooooooooo shy shy girl gitu ... Only played with a girls jerk.. yg boys dia pandang senyum2 jerk. But hamim biler playing with her cousins dia jadi minah bisu ler, pakai bahasa isyarat, coz dia tak reti nak kecek kelate, nak memahami lagi le failed. Daddy ler tak nak ajar kami bahasa kelate .. sian kami bertiga (mummy, hamim, dhodi) dah jadi burung berlatuk , angguk jerk, kekadang paham, kekadang tak faham...tapi la nih ok daa sikit.. byk dah improvement.. ye kot??

Rite now, cucu2 mek and ayah dah 20 org , coming on the way lagi 3. Mek said every year mek bertambah cucu, This year got 2 and next year ingatkan kosong sekali dah ade sorang yg booking.. so lepas nih sapa pulak yg take turn?? (mummy cuti belajar, harap maklum ) sampai sekarang still tak hafal kesemua nama anak2 sedara, yg ingat nama panggilan jerk.. maklum ler zaman sekarang nih nama bukan satu jerk, but dua tiga empat... below is the picture of half of cucu mek..




Paling lawak biler tgk hamim dgn dhodi tgk ayam, especially bile tgk ayam serama (mummy lupa nama ayam tu dari ayam serama mummy cakap ayam serenti ) and paling dia suka biler tgk baby ayam serama yg comel, apelagi biler atuk kasi tgk dekat, kasi pegang, suka nye dia... dia punya geram sampai dipicit2nya ayam tuh, (last2 mati anak2 ayam tuh ) siap berebut2 dgn sepupu dia and hamim (although hamim a bit takut, but berlakon berani sbb excited tgk org lain excited). Dlm masa berebut2 tuh dhodi punya lah tak nak lepaskan ayam tuh, dipegangnya kuat2 (ertikata lain picit ).. sian ayam tuh..... dah nasib badan.. bukan setakat jakun tgk ayam... kambing dia nak kejar... dia panggil sheep hamim kata sheep takde rambut (botak ) mummy kata bukan sheep botak, sheep tak pakai coat, sini panas...(ertikata lain sheep bogel ) biler ajar tu bukan sheep, itu "goat", diorg confuse dgn word "got" or "god"... takper ler sheep pun sheep ler...janji 4 kaki



Cuti sekolah nih, hari2 cousin hamim dtg umah mek, lepak and main2 dgn hamim and dhodi. Petang je masing2 main kat luar, mcm2 mainan diorg main, hamim and dhodi excited teramat biler dapat main kat luar, macam kera terlepas kandang ler lagaknya . Mana tak nya kat sini time summer jerk boley keluar itupun setakat belakang rumah yg sekangkang kera, ape kelaaaasss! ini depan umah mek ader padang luas, syok ler depa tak gheti letih and penat, asyik nak kena watchout dhodi jerk, lasak sungguh lerrrr si tembam tuh ..tak padan kecik.. hamim, kejap2 dia lari kat mummy, coz dia a bit confuse nak main aper (tak faham org kecek sebenarnya ) bila tanya why dont u play with them?, dia kata "i dont know" . Kekadang dia ok jerk main, kedakang dia k o sebabnya dia tak faham all the rules yg cousin2 dia discuss, asyik dia langgar rule jerk
to be continued......


Thursday, 26-Jul-2007 12:43 Email | Share | | Bookmark
Detik indah balik kampung...... (homesick siut tgk gambo)

Masa bertolak, budak2 jakun tgk ayopeyen
kami disambut dgn chocolate indulgence, fuh yummilisious!!
besday sapa yerk????
View all 12 photos...
Arrived at KLIA saturday 26 May 2007,
Seperti biasa mcm masuk dlm oven, kepanasan tahap mendidih segala liang peluh, . Fetched by my brother in law and ATUK!!. Sian atuk nampak uzur sgt... but tetap bersemangat jemput cucu2nya di airport. Hamim masih ingat atuk but dhodi, tak kenal, masih terpinga2. masuk keta budak2 tido tak sedar diri, sedap kena aircond mummy pulak rasa jalan tinggi rendah, naik lak keta Toyota Helux (tinggi) rasa ler lagi dunia tinggi rendah (highway KLIA-BAngi tinggi rendah agaknya), macam mabuk berjalan pun ade.

Arrived at Umah Wan and Atuk,
Sampai rumah wan, menjerit2 wan dia tgk cucu2, hamim pun senyum simpul ( eh aku kenal org nih, wan ler) dhodi tak kenal but dia salaaam..and nampak kucing mak ngah (pilopet) terus duduk bersila depan kucing, excited terlebih, tak heran dgn org yg excited tgk dia org balik kg excited jumpa nenek, dia excited jumpa kucing

Sepetang di Bangi
Kebetulan lunch hour, wan hidang segala seafood yg ade, huhuhuhu meleleh air liur sambil menaip nih... lepas mkn kitaorg plan gi warta, had to buy all the toileteris, sengaja tak nak bawak dr Manchester buat berat beg, and had to change a few pounds to RM as well Apelagi nampak KFC, huhuhuhuhuh masuk tanpa diajak beli then tapau. Dlm warta kebetulan aircond tarak mak aiii.. panasnyaaaa sampai menyala2 merah pipi dhodi (hamim tak ikut cozz busy played dgn wan) people dok stared kat pipi dhodi and asked apesal pipi merah mcm udang kena bakar... senyum je lerrrr.... budak zaman ais batu mummy still rasa warta tu tinggi rendah apesal yerk.. tsunami ke hapa masuk inside the walmart kami duk bertapa depan peti ais jual air sambil pilih VITAGEN lambat2, by hope sejuk ler sikit badan:-D org lain pun tak boley nak ambik coz kami memenuhi ruang depan habis shopping duduk tepi tangga minum VITAGEN sampai habis, sikit pun tak pandang org belakang dahaga tahap padang jarak padang terkukur Balik singgah Secret Recipes beli kek apelagi 'chocolate Indulgence' ler... kecur lagi air liur kebetulan semua sedara2 hamim2 pun balik, kami lawan mkn leerr



Nite time
Hamim planned nak tido dgn wan, mummy n daddy n dhodi tido atas, mcm tak caya jerk dia tak nak tido dgn kitaorg, seperti yg telah diduga, pukul 1 pagi hamim menangis cari mummy, sebabnya takut tido bilik wan coz ade nyamuk wan tepuk nyamuk depan dia and dia takut org tak pernah tgk nyamuk, dia ingat flying monster ler tuh pukul 4 pagi semua org pun bangun kelaparan merobek2 usus2 jet lag ler tuh, mummy ler kena bangun suap budak2 nih mkn, pas diorg mkn paksa diorg tido semula.. nak betulkan jetlag esoknya byk lagi plan nak diuruskan.

Ahad
kitaorg gi rumah Achik, kat kajang, tilik aper yg dia dah buat utk my brother punya wedding, sambil jumpa sepupu mummy and anak2 sedara sepupu yg belum pernah jumpa. Seronoknya kebetulan ramai org, lagi seronok if arwah pakcik masih hidup, sure tak kering gusi. Wan chik (4 hamim2 le) nih kira salah satu dari wedding planner my brother..Then on the way back we went to Alamanda, which is 10 minutes from wan house. Nampak simbol 'm' masa mula2 masuk, terus singgah baham Mc Chiken Delux selahap yg mungkin dan kenyang kitaorg ronda2.Hamim suka coz dapat byk sticker , excited ya rabbi dgn sticker. Mak ngah ler beli sapa lagi mummy dgn daddy kedekut

Isnin
Pagi2 lg daddy gi bank, settle ape yg patut, mummy at home bersiap2 nak jumpa best friend 'mas' but this time only two of us ronggeng no kids, no hubbies, kira, mommies's day out le nih we all tak gi jauh, only kat Mines shopping mall jerk, biasa ler shopping 'terapi minda'. Round2, borak2, belanja mas makan, (mummy poser), then shopping2, ratusan gak habih padahal tahapahapa jerk beli terapi ler katakan....kira unconsious ler tuh ampuuuuun daddy balik rumah dah magrib time lepas buka poser terus kemas beg, esok nak balik kg daddy 'kelate' yahooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Selasa
10.00am bertolak ke KLIA, dah ada airport sindiri rupanya. naik ayopeyen lagi le adik dhodi, suka dia, kami lama dah tak naik air asia, so by hope service dia lg better, but nope, lagi terrible ada ler, dedulu at least org tua, kids and preggy women go first, now main rebut2 and tolak2 pun ader... tapi tak kisah ler kan janji murah and ader sit... cuma sian tgk makcik2 tua and org bawak baby kecik2 kena tolak, kita pun kasi ler lalu dulu...kesian... then yg paling tak best tuh, awat pendek sgt skirt stewardes diorg nih, giller2 punya pendek takkan sampai nak jimat cost, kain kena beli sikit kot

Sampai airport Kota bharu, Mek, Ayah and Abg ju jemput, Dhodi terpinga2 tgk sapa pulak nih hamim kenal lagi, senyum2 le dia bestnya balik kg this time, kebetulan cuti sekolah, semua balik rumah mek, meriah sungguh, dgn askar2 yg ramai, suka benor budak2 nih, melompat2, lari2, mcm2 stunt pun ader


to be continued.........................


Wednesday, 27-Jun-2007 18:33 Email | Share | | Bookmark
HOMEsick

 
Kata hamim and Dhodi :Umah waaaaaaaaaaaaaaaaannn!! nak masyuk lalam (nak masuk dalam)


Sunday, 24-Jun-2007 06:52 Email | Share | | Bookmark
MISS THEM SO MUCH!!!

WOKE UP EARLY TODAY 4.00AM MANCHESTER (LUNCH TIME MALAYSIA)
SO HUNGRY
ATE MEGGI AND CHOCHOLAT BUN BROUGHT FROM MALAYSIA

NOT IN REAL MOOD
FELT HOMESICK SO MUCH
STILL REMEMBERED THOSE SWEET MOMENT
AND KEEP PLAYING "aku tanpa cintamu" COZ TERINGAT MASA KENDURI ITUHARI
TEPON MALAYSIA,
EVERYBODY NOT IN GOOD MOOD TOO..
SAME HERE MAAAAAAA


BUT...
I SAID TO ABG AND OF COURSE TO MY SELF..
KUATKAN HATI DAN SEMANGAT....
PERJUANGAN KITA BELUM SELESAI....
INSYALLAH KITA AKAN PULANG BILA PERJUANGAN INI SELSAI..
DOAKAN....


SO TOUCHING IF REMEMBER THE WAYS EVERYBODY TREAT US LIKE SO SPECIAL!!
WE NEVER FORGET..
EVEN HAMIM AND DHODI KEEP CALLING "WAN" AND "MAK NGAH"

IN MEMORY..




In the picture:
Atuk (Hj Mohamed Jamli) Wan (Hjh Maimunah)

Baba Long (Dr Mohamed Faiz) Mama Long (Ustz Nor Azah) & askar: K Ah (Fatehah Izzatunnur) Abg Pom (Mohamed Furqan) Fawwaz (Mohamed Fawwaz) Nanan (Farrahhannan)

Mak Ngah (Dr Faizah) Pak Ngah (Dr Shahrul Azman)

Pokde (Mohamed Fahim) Mokde (Hadzelin)
Arif (Arif Safuan) Amir (Amir Safuan)

Kami sefamily, Mummy, Daddy, Hamim, Dhodi

PENGANTIN BARU: Mohamed Fahruddin & Nur Exira


More pictures here at MISSJAY FP

p/s: Rasa mcm nak join franchise SECRET RECIPES ler boley bukak kat manchester... good idea tak??


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net